International guide til boligkøb i Danmark

International guide til boligkøb i Danmark
Danmark har stor glæde af globaliseringen, arbejdskraftens fri bevægelighed, internationalt forskningssamarbejde og uddannelse. Alligevel er boligmarkedet ikke gearet til at hjælpe de udenlandske boligsøgende nemt i hus. Danske BOLIGadvokater har skrevet en guide, som hjælper de mange forskere, studerende og specialister til et trygt og sikkert boligkøb.

”Forestil dig at skulle købe bolig i et land, hvor man hverken kender lovgivningen eller sproget. Så bliver et boligkøb ikke blot et stort spring, men også noget uoverskueligt. Dansk er jo ikke ligefrem det nemmeste sprog at have med at gøre”, siger Charlotte Szymala, advokat og medlem af Danske BOLIGadvokaters bestyrelse.

At købe bolig er et stort spring for de fleste. Der er mange ting at tage stilling til, fx boligens stand, prisforhandlinger, finansieringsmuligheder og forsikringer. Som udenlandsk boligsøgende er det danske boligmarked meget anderledes end det i hjemlandet. En anderledes boliglovgivning, kulturforskelle og sprogbarrierer volder problemer for de udenlandske tilflyttere. ’’Det danske boligmarked fungerer ofte meget anderledes end i hjemlandet. Det kan virke afskrækkende og de fleste får behov for rådgivning i forbindelse med deres boligkøb’’, forklarer Charlotte Szymala. (fortsættes)

Læs hele artiklen her: https://www.danskeboligadvokater.dk/se-nyheden/?id=13588944


TILBAGE